Aquest dissabte es celebra a Fals la cloenda de l’any “arquitecte Lluís Muncunill”

Dimecres, 10 d’abril de 2019

Es posarà en marxa el nou espai Parc Lluís Muncunill i es visitarà l’exposició de treballs artístics inspirats en l’arquitecte que han fet els alumnes de l’Escola de Fonollosa i els Casals de Gent Gran del municipi. En l'acte de cloenda hi participaran descendents de l'arquitecte.

Aquest dissabte 13 d’abril a 2/4 de 6 de la tarda es celebrarà a Fals l’acte de cloenda de l’Any Arquitecte Lluís Muncunill, que l’ajuntament de Fonollosa ha impulsat aquest darrer any en motiu del 150è aniversari del seu naixement. Es posarà en marxa el nou espai Parc Lluís Muncunill, situat a la zona esportiva i, seguidament, es podrà visitar al Casal de Fals l’exposició de treballs artístics relacionats amb l’arquitecte realitzats per alumnes de l’Escola de Fonollosa i dels Casals de la Gent Gran del municipi. A l’acte hi prendran part descendents de l’arquitecte Muncunill i, al finalitzar, hi haurà berenar pels assistents.

 

La celebració de l’Any Muncunill es va iniciar el 14 d’abril de l’any passat, 2018, i ha comptat amb tot un seguit d’activitats que han estat molt participades: inauguració i xerrada a càrrec de la catedràtica Mireia Freixa; excursió popular pels paratges del Mas Muncunill; visites a Terrassa per a gent gran, públic familiar, i en el marc de l’agermanament amb el poble francès de Fals; participació institucional en la Fira Modernista de Terrassa, i en l’acte de proclamació de Fill il·lustre de l’ajuntament egarenc; i el treball de l’obra de l’artista per part de l’Escola i els Casals de la Gent Gran.

Un any després, l’ajuntament de Fonollosa clou la celebració d’aquesta efemèride constatant que el descobriment i coneixement de la figura de l’arquitecte Lluís Muncunill i Parellada, nascut al Mas Muncunill de Fals el 1868, ha generat un gran interès i expectació entre les veïnes i veïns dels pobles. Muncunill és un referent del modernisme industrial (inspirat per Domènech i Muntaner, i Gaudí) i mestre de la volta catalana. La seva obra es concentra, principalment, a Terrassa, on té obres tant significatives com l’emblemàtica Masia Freixa, el Vapor Aymerich, Amat i Jover (seu del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya), o la mateixa façana de l’ajuntament.

Darrera actualització: 10.04.2019 | 14:05